Lukostreľba počas Jeep tour

Nová sezóna, nové autá, nové zážitky... Pred Veľkou nocou začali prvé tohtoročné Jeep tour. Dve skupiny turistov z Izraela, každá s trochu iným programom. Hlavný cieľ je však užiť si predĺžený víkend a spoznať Slovensko. V programe majú offroadové jazdenie na viacerých miestach na východnom Slovensku, návštevu jaskýň, múzeí, Tatier a ďalšie aktivity.

Jedna zo skupín mala v programe aj lukostreľbu. Tú sme pre nich zorganizovali v sobotu. Kalendár už síce dávno hlásil jar, počasie za oknom na to však stále nevyzeralo. Už pri plánovaní a prezretí predpovede sme vedeli, že nebude dobré. Napriek naozaj aprílovému počasiu, si nakoniec všetci lukostreľbu užili a veľmi sa im páčila.

Už po ceste do Zlatej Idky, kde sme lukostreľbu zorganizovali, sa vystriedalo slnko s dažďom a aj hustým snežením. Po príchode, ale svietilo slnko a bolo príjemne teplo, chvíľami až horúco. Prípravu sme mali na starosti traja, a tak nám rozloženie terčov a príprava lukov netrvala dlho. Pred príchodom skupiny sme si ešte stihli z lukov zastrielať.

V čase, keď na miesto prišli turisti sa však počasie výrazne zhoršilo a lukostreľbu sme mali v hustom snežení. Na začiatku bola krátka inštruktáž a potom si už luky sami vyskúšali. V tejto skupine bolo veľa detí, ktoré sa tešili z lukostreľby ale aj snehu. Jeden chlapec si dokonca chcel snehovú guľu odviezť domov.

Druhá skupina, ktorá sa rozhodla lukostreľbu vyskúšať napriek tomu, že ju nemala v pláne, prišla neskôr. Čakala ich asi 5 centimetrová snehová pokrývka. Už však nesnežilo a tak bolo strielanie o niečo ľahšie. Odchádzali spokojný až tesne pred zotmením.

Nás čakalo zbalenie terčov, lukov a nájdenie šípov. Hľadanie nám sťažoval sneh, pod ktorým šípy nebolo vidieť, našťastie sa nám ale všetky podarilo nájsť.

Ak si streľbu z lukov chcete vyskúšať aj vy, napíšte nám.

 

 
 

Lukáš

Galéria