Zimný výlet

Výlet na Slovensko je pre mnohých Izraelcov úžasný zážitok. A to naozaj v pozitívnom zmysle slova, pochvaľujú si našu prírodu, tradície, priatelskosť ľudí... Ak sa k tomu pridá možnosť nielen po prvykrát v živote vidieť sneh, ale aj vyskúšať si niektoré zimné športy, je to neopísateľný zážitok. Ako inštruktor lyžovania som mal možnosť so skupinou, ktorá u nás trávila predĺžený víkend, stráviť celý deň.

V piatok, deň po prílete, si mohli vyskúšať snežné  skútre. Na nich sa dostali až na vrchol Stolica, z kadiaľ si mohli vychutnať výhľad na Slovenskú zasneženú prírodu. Večer si po ceste na hotel prezreli Tatry, ktoré sa vďaka peknému počasiu ukázali celé.

Lyžovanie bolo v pláne v sobotu. Už na raňajkách som si vypočul, akú nádhernú krajinu máme, a že sa tešia na lyžovanie. Mikrobusmi sme sa presunuli do Ždiaru, kde si všetci rozdelili lyže a výstroj. Počasie bolo opäť skvéle a nebo bez jediného oblaku sľubovalo skvelý deň na snehu. Presunuli sme sa na vhodné miesto a začali s nácvikom. V celej skupine bol len jeden lyžiar, ktorý sa od nás oddelil a lyžoval samostatne. Na ostatných, úplných začiatočníkov, sme boli dvaja inštruktori a tak sme si ich rozdelili. Ku mne sa dostali deti a mladý pár, dokopy 7 ľudí. Prvá časť výcviku bola náročná. Museli sa naučiť stáť na lyžiach, vyšlapať si kopec, naučiť sa spúšťať a zastaviť, to sa neobišlo bez niekoľkých pádov. Malo to však zmysel a po obede sme mohli ísť na malý vlek. Ostali sme až do záverečnej... Teda vlastne sme záverečnú trochu natiahli a poprosili vlekárov, či nás späť k autám vytiahnu aj po nej. Druhá skupina - rodičia boli po obede už príliš unavený a tak len sledovali ako to ich dcéram či synom na svahu ide.

Po lyžovaní si však všetci svoju únavu rozmysleli a rozhodli sa ešte navštíviť Poprad a niečo si nakúpiť alebo sa len prejsť.

Podobné zážitky môžte mať aj vo Vašej firme počas teambuildingu, viac informácií sa dozviete tu.

 

 
 

Lukáš

Galéria