Teambuilding a záver jeep tour sezóny

Spoločný teambuilding ľudí podieľajúcich sa na príprave jeep tour - sprievodcov a inštruktorov sme naplánovali na posledný októbrovi víkend. Vzhľadom na rôzne povinnosti sme však neodchádzali z Košíc spoločne. Prvý team, v zložení Lukáš, Jogy a Grétka, mal plánovaný odjazd okolo 9tej hodiny, nakoniec sme však pre rôzne zdržania odchádzali až o 11tej.

Už samotnú cestu sme využili na prejazd nových, ale aj starých offroadových ciest. Jesenné obdobie zmenilo ráz krajiny, prechádzali sme tak lesmi, kde už žlté lístie zo stromov opadávalo. Na niektorých úsekoch cesty bola hmla, ktorá dotvárala strašidelnú atmosféru v hustom lese. Kvôli dažďu sa z niektorých jednoduchých prejazdov lúk stali náročné trasy aj pre Jeep.

Druhý team (Ľuboš a Adam) vyrazil z Košíc poobede, aj oni absolvovali jazdu mimo spevnených ciest v okolí Ružína. Po tom ako sme sa v Margecanoch stretli sme už pokračovali spoločne.

Chata pod Kobularom

Samotná chata, kde sme plánovali prespať, sa nachádza pod Kobyliarom. Po prvom príchode k nej ostali všetci v nemom úžase z okolitej divokej prírody. Napriek chladnému počasiu sme strávili večer vonku pri ohni. Po zotmení sa k nám pripojil aj Ľuboš. Spoločne sme zhodnotili sezónu, povedali si, čo by sme chceli budúci rok zmeniť a vylepšiť.

Nas team

Potom ako sme zhodnotili, že vonku je už príliš veľká zima a nepomáha ani teplo ohňa sme sa presunuli dovnútra. Adam chatu poriadne vykúril, počítali sme však s tým, že ráno už bude zima a tak sme sa na to všetci pripravili. Adam sa však o oheň v kachliach staral aj v noci a tak sme teplé veci a spacáky ani nepotrebovali. Zobudili sme sa do nádherného dňa. Na oblohe nebol ani mráčik a viditeľnosť bola výborná. Ľuboš sa rozhiadol a zhodnotil, že by sme nemali strácať čas a čo najskôr chcel vyraziť na prechádzku (pôvodný plán ísť pozorovať zver ešte pred východom slnka mu nevyšiel).

Vyhlad z chaty pod Kobularom

Vybrali sme sa teda strmým chodníkom od chaty až na zasnežený hrebeň Slovenského rudohoria. Odtiaľ nás čakal výhľad na Spišskú Novú Ves, Levoču, Poprad a ďalšie obce v okolí, avšak z Tatier sme videli len malú časť. Vrcholky boli v oblakoch. Ľuboš navrhol prechádzku na Zlatý stôl - najvyšší vrch tejto časti. Môj brat Ľuboš a Adam protestovali, ale nakoniec sa nechali presvedčiť. Došli sme však len na vrch Kobyliar, odkiaľ bolo vidieť aj Košice. Bol už takmer obed a my sme ešte museli navariť a upratať chatu. Spravili sme si teda fotografie, užili si výhľady a otočili sa späť smerom na chatu. Teda okrem Ľuboša, ten si povedal, že sa na Zlatý stôl ešte pozrie a vráti sa inou cestou.

Panorama - vyhlad Kobyliar

Ešte predtým než sme dovarili obed, sa k nám pripojil Marek. Poobedie sme využili na zmapovanie nových offroadov a pred zotmením sa opäť vydali na cestu domov.

Ak si tiež chcete vyskúšať jazdu na 4x4 automobiloch, môžete si požičať offroad na Scenery.sk.

 
 

Lukáš