Natáčanie reklamného spotu pre Jeep tour

Po firemnej grilovačke tesne pred záverom sezóny ešte chvíľu ostávame na lodenici. Dohadujeme sa na natáčaní reklamného spotu pre jeep tour, čo máme v pláne už dlhšie. Skôr sa nám ale nepodarilo dať dokopy kameramana (Mišo), dostatok komparzu - šoférov áut a posádku a hlavne pekné počasie. Predpoveď na sobotu taktiež nevyzerá úplne najlepšie, doobode má byť slnečno, ale poobede hlásia oblačnosť, rozhodujeme sa preto vyraziť z Košíc skoro ráno. Večer ešte obvoláme ďalších účastníkov a ráno o 6tej sa niekoľko z nás stretáva na parkovisku, kde si rozoberáme kľúče od áut.

Po ceste sa zastavíme pre ostatních a nejaké veci na lodenici, aby sme nestrácali čas, každé auto ide inou cestou a stretávame sa pri odbočke na vyhliadkovú vežu v Kavečanoch. Pokračujeme na poľné cesty nad Košicami, kde CK John the B tour chodí aj s turistami. Slnko už je na obzore a tak máme nádherný výhľad na Košice. Vedel som, že v okolí sú pekné miesta a skoré vstávanie za ich návštevu stojí ale takýto pohľad som nečakal. Mišo vyberá statív a zrkadlovku, na ktorú bude natáčať. Vyberá vhodné miesto a Ľuboš naviguje terénne autá aby bol záber čo najkrajší. Niektoré zábery opakujeme dvakrát iné aj tri, či štyrikrát z rôznych uhlov kamery a z rôznych smerov prejazdu áut.

Presúvame sa ešte nad Kavečany, kde je terén komplikovanejší a stredne ťažkým offroadom sa presúvame z Kavečian do Čermeľa. Celkom si užívam jazdu so zapnutými asistentmi pre jazdu v teréne, aj keď niektoré mi skôr prekážajú. Chceme využiť pekné počasie a tak sa presúvame na Veľký Folkmár. Natáčame niekoľko ďalších scén, či už v autách alebo mimo nich. Hmla v doline dotvorila nádherný výhľad, ktorý Mišo zachytáva na video. Na konci natáčania nás ešte zastihnú ovce pasúce sa na poľnej ceste a tak túto chvíľu využívame pre neplánované natočenie ďalšieho úseku cesty.

Brat Ľuboš nám volá, že vyráža z Košíc a príde ma vystriedať. Ostávame teda na mieste, kde sa ešte najeme. Počas čakania nás však zastihne dážď a tak rozmýšlame, či má zmysel pokračovať v natáčaní. Rozhodujeme sa, že počkáme či pršať neprestane. Ja však už musím späť do Košíc a tak sa niektorí v autách striedame.

Nové zoskupenie pokračuje cez Gelnicu až na Uhornú a neskôr po ceste do Košíc na Kojšovku. Pršať však neprestalo a tak si časť výletu budeme musieť zopakovať.

Lukáš

Galéria