Snowboardfest - výlet do Tatier

V dňoch 13. a 14.2.2015 sa uskutočnil už 15. ročník Snowboardfestu na Štrbskom Plese. Tentoraz som sa do Tatier vybral bez lyží. Spolu s kamarátmi sme si užili skvelé počasie, prešli sa po zamrznutom plese a pozreli si skoky najlepších snowboardistov.

Výlet sme začali v Košiciach z kadiaľ sme sa vlakom a zubačkou dopravili až na Štrbské Pleso. Zubačka nezvyčajne meškala a vďaka naozaj peknému počasiu na ňu čakalo viac ľudí než sme zvyknutý. Všetci sme sa ale zmestili. Po vystúpeni sme prešli po zamrznutej hladine plesa a po chodníku až pod lyžiarsky svah.

Snowboardisti mali podľa programu začať skákať o 13tej hodine, ale kvôli úpravam skoku bol začiatok posunutý. Stihli sme si pozrieť kvalifikačné jazdy, z ktorých si môžete pozrieť fotky a video. Pretekov sa zúčastnili najlepší jazdci z rôznych krajín. Slováci, Češi, Nóri, Francúzí,... všetci predviedli zaujímavé triky.

Cesta späť bola komplikovanejšia. Po príchode na stanicu nám bolo oznámené, že ozubnicová železnica nepremáva a je zabezpečený náhradný autobus. Autobus mal však meškanie pol hodinu a tak sme sa rozhodi ísť električkou do Popradu. Mali sme tak možnosť vidieť Tatry od Štrbského Plesa až po Starý Smokovec.

 

 
 

Lukáš

Galéria